Mezőberény
  Szeptember elején Mezőberényben került megrendezésre a hagyományos nosztalgiatábor.
  Felvidéki kalandunk Felvidéki kalandunk
  Utunkat október 5-én, pénteken kezdtük. Délelőtt 10 órakor indultunk az iskola udvarából. Első megállónk Eger volt, ahol ebédeltünk, majd megnéztük a várat és végül sétáltunk Eger utcáin. Utunkat október 5-én, pénteken kezdtük. Délelőtt 10 órakor indultunk az iskola udvarából. Első megállónk Eger volt, ahol ebédeltünk, majd megnéztükCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
  Kiállítás
  A 2012/2013-as tanévre újra várjuk a tanulni vágyó, szorgalmas, törekvő, de hátrányos helyzetű tanulókat az AJTP programba.
  Emléktúra Nagy Imre emléktúra
  A Táncsics Mihály Gimnázium diákjai 2012. október 12-én részt vettek a minden évben hagyományosan megrendezett Nagy Imre Emléktúrán Badacsonyban. Nagy Imre egykori gimnáziumából mintegy 30 diák túrázott. A Táncsics Mihály Gimnázium diákjai 2012. október 12-én részt vettek a minden évben hagyományosan megrendezett Nagy Imre Emléktúrán Badacsonyban.COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
  Gloria Victis vetélkedő
  Kárpát-medencei, vagyis a határon túli iskolákat is egybefogó vetélkedő
  Történelmi előadás
  Az AJTP programban tanulók részt vettek a TIT szervezésében megtartott történelmi előadásokon
  Paksi atomerőmű
  Az iskola fizika iránt érdeklődő tanulói és az AJTP program fizika emelt szintű csoportjában tanulók a paksi atomerőműben egy üzemlátogatáson vettek részt Szabó Gabriella és Hegedüs József fizika szakos tanár vezetésével.
  AJTP tanévnyitó
  A 2012. szeptember 13-án - százötven fő részvételével - Kaposvár adott otthont az Arany János Tehetséggondozó Program XIII. Országos Tanévnyitó Konferenciának.
  Image

  AJTP a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban

  Intézményünkben a program 2000-ben indult, azóta egy év kivételével évente egy teljes AJTP-s osztályt indítunk. A programban tanuló diákok tehetségüknek, motiváltságuknak, a program adta lehetőségeknek és a velük dolgozó felkészült, lelkiismeretes pedagógusoknak köszönhetően nagyon szép eredményeket érnek el. Az érettségizett diákjaink kb. 90%-a felsőoktatásban folytatja tanulmányait, 95% rendelkezik jogosítvánnyal, szinte mindenki leteszi a teljes ECDL vizsgát és egyre többüknek sikerül egy vagy két nyelvvizsgát szereznie. Gimnáziumunk kiemelt figyelmet fordít a tanórán kívüli tehetséggondozásra is, tanítványaink az elmúlt években szép sikereket (többször, több területen is győzelmet) értek el AJTP-s és középiskolai versenyeken. Az alanyi jogon járó támogatások mellett kidolgozott jutalmazási rendszerrel motiváljuk diákjainkat. Hisszük és tapasztaljuk, hogy az iskolánkban folyó közös munka valódi esélyt teremt tanítványaink számára a kitörésre, a boldog és sikeres élet megteremtésére.

  AJTP

  "Nincs más számonkérés, csak gyermekeink tekintetében. Ahány szóra vágyó gyermek, a jövőnek megannyi lámpása a meglódult időben."

  Így folytatódik a Sütő András idézet a 2000-ben indult Arany János Tehetséggondozó program pedagógiai programjának mottója. A számonkérés pedig ránk felnőttekre vonatkozik,és mi a tehetségünkhöz mérten próbálkozunk, hogy ne járjunk úgy, mint a rábízott tálentumot földbe rejtő egyszeri szolga...

  Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident

  ajtp-ajkp-ajkszp.png

  Az AJTP célja

  Az AJTP keretében lehetőség nyílik arra, hogy a hátrányos helyzetű tehetséges gyerekek olyan középiskolában, kollégiumban tanuljanak, nevelődjenek, melyek célul tűzték ki a tehetséggondozást és a felsőfokú tanulmányokra való eredményes felkészítést.

  Logo

  ©2019 Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium. All Rights Reserved. Designed By Sati

  Search