Language of the Future. Learn computer coding!

Számítógép-programozás (vagy egyszerűen programozás) egy vagy több absztrakt algoritmus megvalósítását jelenti egy bizonyos programozási nyelven. A programozásban megtaláljuk a művészet, a tudomány, a matematika és a mérnöki tudomány elemeit.

info_page_011.png

Elindult a 2020/2021-es év versenye!
Az 1. forduló lezajlott.
A 2. forduló ONLINE lesz!

Lezajlott a verseny 1. fordulója 2021. március 2-án.  A "Teszt" oldalon olvasható néhány részlet.

A járvány harmadik hulláma miatt a 2. fordulót csak ONLINE formában tudjuk megrendezni!

17

 

Márciusban kezdődik a 2020/2021-es tanév versenye!

  A Kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban 2021-ben (az elmaradt tavalyi után) 17. alkalommal rendezzük meg az AJTP Országos Informatikaversenyt, melyre ezúttal is szeretettel meghívunk minden AJTP-s iskolát, kollégiumot!

A verseny az évek folyamán egyre fejlődött, alakult, igyekeztünk színvonalas versenyt létrehozni.

 Minden iskola és minden korosztály, azaz az alsóbb évesek is eredményesen szerepelhetnek a megmérettetésen. Szeretnénk valamennyi iskolát arra biztatni, hogy nevezzen a versenyre. Az ECDL-ismeretek birtokában már sikeres szereplésre számíthatnak a diákok!

Az idei tanévben 2021. március 2-án lesz a verseny online fordulója. Terveink szerint 2021. április 16-18. időpontban kerül megrendezésre az AJTP informatikaverseny gyakorlati fordulója, amelyre nagyon nagy szeretettel várunk Mindenkit Kaposvárra! Azonban, ha a járványhelyzet nem engedi a helyszínen való megrendezést, akkor ezt a fordulót is online rendezzük meg 2021. április 16-án 9 és 12 óra között.

Ezen az oldalon minden részletet megtalálhattok a versenyről, a korábbi évek feladatait és a győzteseket is.

Jó böngészést hozzá! 

A tavalyi versenyről

A pandémia miatt a döntő forduló elmaradt, csak az első forduló került megrendezésre.

A 2020. márciusi online tesztet 109 versenyző töltötte ki. Az átlagpontszám 50,33 pont lett. Az elérhető 148 pontból 80 pont fölötti eredményt csupán öt versenyző ért el. Közülük került ki a győztes. Az eredményeket elküldtük az iskoláknak. 

Az első helyen holtverseny született 90 ponttal. Gál Péter, a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium diákja és Papp Zsombor a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium diákja érte el. Gratulálunk nekik!

 

A korábbi teljes versenyévek eredményei és a döntő forduló feladatai a megoldásokkal együtt elérhetőek a Letöltések menüben.

Kapcsolat

Ha valamilyen kérdésre nem találsz kielégítő választ, fordulj bizalommal a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium AJTP-programfelelőséhez, Tóthné Berzsán Gabriellához a gberzsan[kukac]gmail.com címen vagy a +36(30)5255640 illetve a +36(82)512128/108 telefonszámon!

Illetve szakmai kapcsolattartásra használd az ajtpinfoverseny[kukac]gmail.com címet, vagy a +36(20)3250265 telefonszámot (Biczóné Lengyel Beáta)!

AJTP Infoverseny

online teszt 2021. március 2.
döntő 2021. április 16-18.
Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium

Versenyről

A Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium ebben a tanévben is meghirdeti az immár hagyománnyá vált országos számítógép-alkalmazói versenyt az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vevő tanulók számára.

A verseny célja: a számítógép-használatban jártas diákok tudásának, ügyességének összemérése, találkozás az ország más területein tanulókkal, tanítókkal, tapasztalataink kicserélése.

A verseny időpontjai: 2021. március 2., április 16-18.

Itt talál meg bennünket

©2021 Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium. All Rights Reserved. Designed By Sati.

Search