Language of the Future. Learn computer coding!

Számítógép-programozás (vagy egyszerűen programozás) egy vagy több absztrakt algoritmus megvalósítását jelenti egy bizonyos programozási nyelven. A programozásban megtaláljuk a művészet, a tudomány, a matematika és a mérnöki tudomány elemeit.

info_page_011.png

20

 

AJTP Országos Informatikaverseny

 

  Idén 21. alkalommal rendezzük meg az AJTP Országos Informatikaversenyt a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban, melyen most is szeretettel fogadjuk a résztvevőket!

A verseny anyaga alapvetően az új NAT-követelményekre, valamint az ECDL vizsgakövetelményekre épül.

2024. március 5-én lesz a verseny elméleti fordulója.  Online teszt.

2024. április 13-án kerül megrendezésre az AJTP informatikaverseny gyakorlati (2.) fordulója. Jó lesz újra találkozni Kaposváron!


online forduló: 2024. március 5. , 14 óra
gyakorlati forduló Kaposváron: 2024. április 13.

Ezen az oldalon minden részletet megtalálhattok a versenyről, a korábbi évek feladatait és a győzteseket is.

Jó böngészést hozzá! 

Az előző versenyről (a jubileumi 20. volt)

A verseny történetében egy mérföldkőhöz értünk, 20 évesek lettünk.

Gratulálunk a 20. Országos AJTP informatikaverseny díjazottainak!

A verseny 1. fordulója 2023. márciusban zajlott.

A 2. fordulót a kaposvári Táncsicsban rendeztük meg 2023. április közepén. Az "Eredmények" menüben olvasható a díjazottak névsora.

A jubileumi évben minden gyakorlati versenyfeladatot kaposvári kolléga vagy egykori kaposvári AJTP-s diákunk készített. Nagyon büszkék vagyunk egykori diákjainkra, kik valamennyien az IT-szakmában dolgoznak már, vagy tanulnak jelenleg is, s továbbra is szívükön viselik a verseny sorsát.

Külön köszönet illeti meg a feladatkészítőket: Gergelyné Privarnyik Rita (Nyíregyháza, elméleti teszt), Dr. Kerese Tibor, Kincses László, Kovács Ágnes, Raskoványi Miklós, továbbá egykori diákjaink, Gáspár Róbert, Ludvig Patrik, Szili Dániel. A kicsik korcsoportjának felelőse Kincse László, míg a nagyok korcsoportjának felelőse Biczóné Lengyel Beáta volt.

A korábbi versenyévek eredményei és a versenyfeladatok a megoldásokkal együtt elérhetőek a Letöltések menüben.

Kapcsolat

Ha valamilyen kérdésre nem találsz kielégítő választ, fordulj bizalommal a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium AJTP-programfelelőséhez, Tóthné Berzsán Gabriellához a gberzsan@gmail.com címen vagy a +36(30)5255640 illetve a +36(82)512128/108 telefonszámon!

Illetve szakmai kapcsolattartásra használd az ajtpinfoverseny@gmail.com címet! Kozák Attila vagy Biczóné Lengyel Beáta fog válaszolni.

AJTP Infoverseny

online teszt 2024. március 5.
döntő 2024. április 12-14.
Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium

Versenyről

A Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium ebben a tanévben is meghirdeti az immár hagyománnyá vált országos számítógép-alkalmazói versenyt az Arany János Tehetséggondozó Programban részt vevő tanulók számára.

A verseny célja: a számítógép-használatban jártas diákok tudásának, ügyességének összemérése, találkozás az ország más területein tanulókkal, tanítókkal, tapasztalataink kicserélése.

A verseny időpontjai: 2024. március 5., 2024. április 13.

Itt talál meg bennünket

©2024 Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium. All Rights Reserved. Designed By Sati.

Search